SEO optimalisatie: Alt tags

Het gebruik van alt tags

SEO optimalisatie bestaat onder andere uit het goed invullen van je title tags, meta description tags en headings, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kunnen belangrijke keywords bijvoorbeeld verstopt worden in de afbeeldingen, de zogenaamde alt tags. Lees in het artikel hoe je dit kunt doen!

Alt tags plaatsen in de afbeelding

Alt tags, ook wel alt(ernate) tekst genoemd, is een duidelijke omschrijving van de geplaatste afbeelding. Het is oorspronkelijk bedoeld voor mensen met een handicap (blinden, slechtzienden) die de omschrijving van de alt tekst kunnen horen door een praatprogramma. Hiernaast wordt het ook gebruik voor mensen die niet in staat zijn om afbeeldingen te laden.

De alternate tekst is goed ingevuld wanneer het de afbeelding en het doel hiervan goed beschrijft. Zo is de alt tag van bovenstaande afbeelding ‘Het gebruik van alt tags’. Dit geeft goed weer dat het desbetreffende artikel gaat over alt tags en de manier waarop je deze kunt gebruiken. Wanneer dit een Call to Action button zou zijn op de website van Sony, zou er een alt tekst kunnen staan als ‘Bestel hier uw Playstation’. Ga dus je alt tekst niet volproppen met keywords, maar zorg ervoor dat het het doel goed beschrijft.

De broncode voor de Alt tekst ziet er als volgt uit:

alt tag voorbeeld

Voordelen van alt tekst

Het toepassen van de alternate tekst is natuurlijk in eerste instantie belangrijk voor de usability van je website. Zoals eerder benoemd kunnen mensen met een handicap hierdoor makkelijker een pagina op zich nemen en begrijpen zij beter waar de tekst over gaat. Maar omdat dat je website gebruiksvriendelijker wordt, neemt Google het mee in haar resultaten.

Zo ben je door het toevoegen van een alternate tekst in je afbeeldingen beter vindbaar in de normale zoekresultaten én Google afbeeldingen. De crawlers van Google weten dankzij de alt tags namelijk beter waar jouw tekst over gaat en dit helpt om hoger in de zoekresultaten te komen!

http://000.nl/effect-en-nut-van-alt-tags-seo/

http://www.feedthebot.com/titleandalttags.html

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s